top of page
Foto van schrijverAschwin van Diermen

De echte oorzaak eczeem

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021


Eczeem staat op plaats 5 van de meest voorkomende Chronische klachten in Nederland. Bijna 1 miljoen mensen komt hiermee bij de arts, dat is veel. Van de huisarts krijg je vaak een cortisonenzalf en of stuurt je door naar de dermatoloog. De dermatoloog kan eigenlijk ook niet veel meer doen, dan meer onderzoeken en andere medicatie proberen. Bij de meeste gevallen blijven de klachten of gaan niet helemaal weg!

Echte oorzaak

Er is een groep gifstoffen die vanuit het lichaam naar buiten trekt naar de huid. Deze worden voorzichtig 'Dermatoxins' genoemd, dit zijn gifstoffen die zich in de huid bevinden. Met een zalf trekken deze gifstoffen niet weg, maar remt de ontsteking die deze gifstoffen veroorzaken. Het geval is ook dat deze gifstoffen continue gevormd worden en is er meer nodig om eczeem te behandelen. Deze dermatoxinen zijn sterk ontstekende gifstoffen, die naar de huid trekken en daar beschadigingen geven. Deze beschadigingen variëren enorm, van een beetje roodheid en jeuk tot ernstige huidkorsten en bloedende plakken. Mensen gaan soms door een hel van de jeuk en de pijn en geven aan dat het soms lijkt of de huid in brand staat. Een serieuze aandoening dus!

Dermatoxinen worden gevormd door een pathogeen die zich huist in de lever. Het pathogeen voedt zich met zware metalen en scheidt het ook uit en dit is wat de gifstoffen creëren die leiden tot eczeem!

De zware metalen waar het pathogeen zich mee voed, is voornamelijk koper en is een hele oude vorm van koper die generatie op generatie wordt over gebracht. Dit verklaart ook dat eczeem vaak voorkomt bij één van de ouders of grootouders. De koper zat vroeger in een pesticide genaamd DDT die gebruikt werd vanaf 1874 en werd pas in 1973 verboden! Dat is 100 jaar gebruik van schadelijke stoffen. Nu zien we hetzelfde ontstaan met glyfosaat wat in het onkruidverdelingsmiddel Roundup zit. We weten allemaal dat het giftig is, maar het is nog steeds te koop!

Zo kunnen de eczeem klachten veel erger worden als iemand een slecht voedingspatroon erop na houdt en als iemand belast blijft worden met oude koperen leidingen of pesticiden in onze voeding en in de lucht. Dit is een enorme belasting voor de lever, waardoor de dermatoxinen niet goed uitgescheiden kunnen worden.


Er zijn 3 onderdelen die nodig zijn waardoor eczeem, maar bijvoorbeeld ook psoriasis, ontstaan. Psoriasis is namelijk niet veel anders als eczeem.

Als eerste is er een zware metaal nodig in de lever. Als tweede moet er een pathogeen aanwezig zijn en dit is eigenlijk altijd een virus, en als derde moet de lever een bepaalde combinatie bevatten van de verschillende zware metalen, met aan kop het metaal koper. Hierdoor ontstaat er bijvoorbeeld eczeem of juist psoriasis.


Het zijn dus verschillende combinaties van gifstoffen en pathogenen die verschillende soorten eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen veroorzaken. Dat is de reden dat huidklachten voorkomen in zoveel verschillende soorten. Zo kan het ook zijn dat de klachten komen en gaan, en weer voor anderen het er altijd is! Soms slechts op één plek op het lichaam of op het hele lichaam. Het kan voorkomen in de vroege kinderjaren, tienerjaren, volwassenen of bij ouderen. Wat kun je eraan doen?

Als eerste de voedingsmiddelen weg laten waar pathogenen zich ook mee voeden. Hiermee zwakken we de virussen af en produceren ze minder dermatoxinen.

Dit zijn gluten, (brood, pasta), eieren, zuivel en varkensvlees. Vis, kip en ander vlees kunnen wel gegeten worden, maar slechts één keer per dag en bij voorkeur biologisch. Dierlijke producten bevatten te veel vet, vooral varkensvlees. Dit vet blokkeert de opname van glucose in de lever, die de lever zelf ook nodig heeft voor zijn eigen werking. De lever hebben we nodig om ons lichaam te zuiveren van de genoemde gifstoffen. Als de lever te weinig energie krijgt, faalt hij hier en stapelen de gifstoffen zich op, dit resulteert ook nog eens in voedingstekorten. Je kunt o.a. merken dat de lever te weinig energie krijgt, doordat men trek heeft in zoet. De vetten blokkeren de opname van de suikers die men eet, ook al eet je de goede suikers vanuit fruit en bijvoorbeeld aardappels. De lever blijft vragen naar energie, omdat hij het niet krijgt. Het lichaam zal dan langzaam gaan verzuren wat weer voor spierklachten, ontstekingen en moeheid kan zorgen.


Eet vooral in de ochtend veel fruit, zonder vetten. Met de lunch een salade met als bladgroenten en komkommer. Tussendoor fruit en bij het avondeten eet je groenten, (zoete) aardappelen en een stukje vis of vlees.


Echter is alleen gezonder eten niet voldoende en heb je ook voedingssupplementen nodig. Denk in eerste instantie aan zink voor de weerstand en vitamine C voor het herstel van de huid. Alleen is elke eczeemklacht weer anders en is er een specifiek advies nodig. Krijg je je klachten niet weg met dit advies, maak dan een afspraak. Je kunt altijd eerst een vrijblijvend telefonisch gesprek aan gaan, als je eerst jou klachten wilt bespreken.


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!



Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin hier!




#eczeem #psoriasis #dermatoxins #medicalmedium #obstipatie #buikkramp #buikpijn #virussen #gifstoffen #toxinen #zwaremetalen #huidklachten #menstruatieproblemen #moe #pijn #vermoeid #spierpijn #verzuring #innerfresh #darmspoeling #detox #ontgiften #darmreiniging #detoxen #pathogenen #Maagendarmklachten #opgeblazengevoelindebuik #behandelingbuikkramp #behandeling #opgeblazenbuik #pds #buikpijn #spastischedarm #konijnenkeutels #wattedoenbij #obstipatie #oplossingobstipatie #ziekteenverzuim #afslankenmaastricht #behandeling #virussen #vitality #reizigersdiarree #afvallenmaastricht #duurzameinzetbaarheid #trekinzoet #wellnessretraite #vetteontlasting #oplossingacne #behandelingreuma #behandelingschimmels #pijnlijkegewrichten#depressie #huidklachten #hardeontlasting #psoriasis #bacteriën #oplossing #eczeem #parasieten #orthomoleculair #schimmels #fungus

437 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page